Op 30 september jongstleden heeft Microsoft zijn nieuwe versie van Windows aangekondigd.

 

De opvolger van Windows 8.1 wordt Windows 10! Tot grote verassing van de kenners, die dachten dat het Windows 9 zou gaan heten.

 

Tijdens een besloten bijeenkomst werd aangekondigd dat Microsoft het besturingssysteem zo ontwikkeld heeft dat het zich automatisch aanpast aan het type apparaat waarop Windows 10 geïnstalleerd staat.

Bijvoorbeeld als Windows 10 op een tablet geïnstalleerd wordt dan zal hij er automatisch voor zorgen dat de software via het touch screen bedient kan worden. Waar deze bij een PC of laptop de  bekendere en traditionele bureaublad weer zal geven.Microsoft Windows 10

 

Verder werd ook aangekondigd dat de zoekoptie weer aanwezig is en het startscherm weer weergegeven zal worden, even als de startknop zelf. Waar deze bij Windows 8 niet meer aanwezig was, is hij terug van weg geweest.

 

Daarnaast lanceert Microsoft de ´Task View´ functie. De mogelijkheid om meerdere schermen open te hebben staan en daarin te switchen. Verder is ook de mogelijkheid aanwezig om met meerdere desktops te werken en pagina’s naast en onder elkaar te plaatsen. Ook kan met Windows 10 bedrijfs-  en persoonlijke data gesplitst worden.

 

Microsoft heeft aangekondigd medio 2015 Windows 10 te lanceren. Voor de liefhebbers is het dus nog even geduld hebben.

 

 

Foto, bron Microsoft