Pizza zonder kaas?

Ja dat kan. Niet alleen voor veganisten, ook voor lijners is dit een ideaal gerecht. Veel vegetariërs en veganisten gebruiken plantaardige kaas, maar vandaag doen we het even helemaal zonder. Wat is nodig voor pizza? Pizzadeeg als allereerste. Wij gebruiken twee versies. Als je weinig tijd hebt (= geen zin) dan gebruik je pitabroodjes. Ja, gewoon uit de winkel. Wel het liefst volkoren of biologisch, maar kan ook gewoon het standaard aanbod. Of je maakt het deeg zelf.. Daarvoor heb je nodig:

1 zakje gist voor 500 gram bloem
100 ml lauwwarm water
400 gram volkoren tarwebloem (of tarwebloem vermengd met zemelen e.d.)
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels zout

Doe het zakje gist in het water en laat het ca. 10 minuten staan.
Vermeng de rest van de ingrediënten met elkaar in een grote schaal. Doe hier het water bij in en maak er een deeg van tot het niet meer plakt. Rol het uit op een bakplaat.

pizzadeeg

Dan is er natuurlijk ook nog saus nodig. En hier komt de saus van ‘De Zoon van NatuurlijkGezond’.
De saus is namelijk zijn recept.

Men neme: ca. 5 eetlepels pesto (en nu kun je van alles doen, wij doen zelfgemaakte rode pesto met amandelen zodat er geen kaas aan te pas komt maar toch smeuig wordt).
En ook nog ca. 300 ml ‘Passata di Pomodoro’. En deze doe ik gewoon van de Euro Shopper want bij tomaten schijnen weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden (clean fifteen).

pizzasaus

En dan ga je de pizza beleggen met wat je wilt.
Wij doen champingons en uien en daarna doen wij het in de oven.

pizza belegd

200 graden, 18-20 minuten (als het voorverwarmd is, anders ca. 10 minuten langer). En is het nog belangrijk om niet te vergeten een foto van te maken voor het op is, als je het op je blog wilt zetten… Oeps, even vergeten, maar het rook ook zo lekker.