Online toegang: Het meest logische voordeel van een online back-up dienst is natuurlijk dat er online toegang is tot je backups. Dit geeft je de mogelijkheid om vanaf meerdere locaties altijd toegang te hebben tot de meeste recente back-up die beschikbaar is. Aangezien internet toegang tegenwoordig zo algemeen beschikbaar is zijn er weinig beperkingen. Kortom, toegang tot je back-up waar je ook bent!

 

Professioneel beheer: In welke mate je ook het gevoel hebt enigszins wat van IT af te weten, als het er op aan komt kun je belangrijke zaken beter over laten aan professionele IT bedrijven.

 

data-key-571156_1920Externe locatie: De online back-up wordt extern gehost dit in tegenstelling tot een externe harde schijf. Het grote voordeel is natuurlijk dat een back-up die op een externe locatie ligt onafhankelijk is van wat er gebeurt in je kantoor of huis. Wanneer er een brand is op je kantoor heeft dit geen effect op de veiligheid van een online back-up die in een veilige server staat.

 

24/7 Monitoringssysteem: Het is mogelijk bedrijf kritische processen 24/7 te laten monitoren door Bezorgsupport. Hier kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het monitoren van het verloop van de online back-up van uw gegevens, het verwerken van automatische updates en controleren daarvan (o.a. antivirus), licentiecontroles en meer. Wanneer er een storing wordt waargenomen zal er meteen contact met u opgenomen worden en zal er worden gekeken naar een oplossing van het probleem. Dit service abonnement is beschikbaar voor systeembeheer, de telefonie en de kassasystemen die door Bezorgsupport geleverd worden.

 

Advies: Bezorgsupport adviseert om altijd backups te maken van uw gegevens. Gezien de algemene beschikbaarheid van goede internet verbindingen is het online maken van backups een logische keuze. Zeker omdat wij de laatste tijd een grote stijging opmerken in cryptolockers en ransomeware.